Accommodaties

Opzoek naar een fijne slaapplek op Ameland? Dan zit je bij iAmeland goed. Ontdek een veelzijdig aanbod vakantiehuizen en hotels.

Activiteiten

Op Ameland zijn fietsen en wandelen populaire activiteiten. Maar wist je dat er nog veel meer te doen is op het eiland?

Dorpen

Ameland kent vier dorpen; Hollum, Nes, Buren en Ballum. 

Evenementen

Voorlopig helaas geen festivals en grote evenementen op Ameland. Kalender volgt.

Vakantie op Ameland

Ameland is één van de vijf Waddeneilanden van Nederland. Voor mensen die van rust en natuur houden is het er heerlijk vertoeven. Ameland heeft ongeveer 3700 inwoners. Het is recent uitgeroepen tot het ‘mooiste natuurgebied van Nederland’. Het eiland is 25 kilometer lang en heeft een maximale breedte van 5 kilometer. Van het vaste land naar Ameland vaar je in 45 minuten waarin de boot een afstand van hemelsbreed 8 kilometer aflegt.

Vanuit Holwerd vaar je met de veerboot, sneldienst of watertaxi van Wagenborg Passagiersdiensten naar Ameland. Reserveren is hierbij aan te raden, om teleurstellingen te voorkomen. Het grootste gedeelte van Ameland is opgebouwd uit zandduinen, ook is veel natuurlijk bos te vinden. Door deze verschillende landschappen op het eiland kun je heerlijk wandelen. Het strand van Ameland bied je rust en kinderen kunnen er lekker spelen in het zand. Er is veel te doen op Ameland, daarom is het de perfecte vakantie bestemming voor het hele gezin.

Waarom op vakantie naar Ameland?

Op Ameland kan je heerlijk tot rust komen op het 27 kilometer lange strand rond het eiland. Doordat het strand enorm lang en breed is, is het er vaak lekker rustig. Alleen dit al is genoeg reden om Ameland een keer te bezoeken. Een andere reden is de enorm goed aangelegde fiets- en wandelpaden. Er ligt maar liefst 100 kilometer aan fietspaden op Ameland. De wonderschone natuurgebieden op dit eiland vind je nergens zoals op dit eiland. Zo compact en toch enorm veelzijdig.

Als je de keuze hebt gemaakt om op vakantie te gaan naar Ameland, is er een ruime keuze in slaapplek. Het ligt er natuurlijk aan waar je naar op zoek bent. Er zijn campings en familieparken voor het hele gezin. Ook hotels en vakantiehuizen gelegen op de meest prachtige plaatsen zijn echte aanraders. De vakantiehuizen liggen vaak op zeer mooie plaatsen, zelfs in de zandduinen zul je ze vinden. Eenvoudige tot luxe huisjes behoren tot de mogelijkheden. De luxe huizen bezitten vaak zelfs een privé sauna of jacuzzi. Tot slot kan je kiezen uit verschillende hotelarrangementen. Vaak krijg je fietsen en routekaarten aangeboden. Deze zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt ook deel nemen aan verschillende groepsexcursies. Een gids brengt je naar de mooiste plaatsen en kan interessante weetjes over de Amelandse natuur en cultuur vertellen.

Dorpen

Het eiland heeft vier dorpen. Het grootste dorp, met ongeveer 1200 inwoners is Hollum. Nes, Buren en Ballum zijn de andere drie dorpen. Alle vier dorpen hebben zo hun eigen charme. 

Activiteiten

Buiten het bewonderen van de indrukwekkende natuur op Ameland zijn er ook veel activiteiten te doen op Ameland. Je kunt er eindeloos wandelen en genieten van de omgeving. Lekker met de fiets de omgeving verkennen op de 100 kilometer lange fietspaden is een fijne activiteit op het eiland. De fiets is bij uitstek het beste vervoermiddel om te kiezen. Je kunt zo alle hoeken en gaten van het eiland bezichtigen. Met de mountainbike kan je ook de boel verkennen. Te paard is ook zeker een fantastische mogelijkheid om door de duinen te rijden.

Omdat Ameland omringd wordt door water is er een grote verscheidenheid aan watersporten om uit te kiezen. Surfen, golfsurfen en kitesurfen zijn heerlijk om te doen. Zeilen is ook zeker de moeite waard. Zo kan je het eiland vanaf de zee te bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan branding kajakken of te skim boarden. Voor iedereen is er wat te doen. De kinderen kunnen zich natuurlijk vermaken op het strand met het zoeken naar schelpen en andere schatten die de zee met zich meebrengt. Kastelen bouwen of met water en zand spelen met behulp van een schepje en een emmertje bezorgen kinderen uren speelplezier. De stranden zijn ook nog eens zeer geschikt om te vliegeren.

Op Ameland is een bezoek brengen aan de 15 verdiepingen tellende vuurtoren “de Bornrif” erg leuk om te doen. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Reddingsmuseum Abraham Fock. Vernoemd naar de mede oprichter van de Koninklijke Noord- en Zuid-Hollandsche Redding Maatschappij en ook ooit de president van De Nederlandsche Bank. Je vindt in dit museum veel interessante informatie over navigatie, radiocommunicatie en reddingsacties.

Ameland is dus de ideale plaats om je vakantie te vieren. Voor jong en oud is er wat te doen. Je bent hoe dan ook dicht bij de natuur. Je zult heerlijk uitgerust weer naar thuis komen van een vakantie om nooit te vergeten!

Scroll naar top