Hotels op Ameland

De waddeneilanden blijft veel mensen boeien. Je leeft dichtbij de natuur, en je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en zwemmen.  En het is de moeite waard om daar eens op vakantie te gaan. Hiervoor zoek je natuurlijk een fijn hotel uit.

Bezienswaardigheden op Ameland

Hollum is het grootste dorp van Ameland met veel pittoreske straatjes, oude panden en commandeurs woningen. Wat echt de moeite waard is, is de vuurtoren beklimmen. Aldaar heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Een bezoekje aan de oude korenmolen is ook zeer zeker de moeite waard. Evenals een balletje slaan op een negen hole golfbaan. Dit alles in de prachtige natuur. Ameland is onderdeel van de wadden met de Waddenzee, en dat is een uniek natuurmonument. Op veel plaatsen staan dan ook informatieborden wat voor dieren er in zee leven.

Verblijf op Ameland

Ameland heeft teveel om het zomaar één dagje te bezoeken. Je zou dan ook op één dag op en neer moeten met de veerboot; dat is niet te doen. Beter is om daar een tijdje te verblijven, en Ameland heeft hiervoor prima hotels en vakantiehuisjes. Hotels op Ameland met goede reviews zijn onder andere WestCord Hotel Noordsee, Van Heeckeren, Hotel Nes, Hotel Ameland, Bij Hen op Ameland, Hotel Bos en Duinzicht, Zee van Tijd Ameland, Hotel Restaurant de Jong. Dit is slechts een kleine greep van hotels op Ameland; er zijn er nog veel meer. Daar nog bij zijn er veel vakantiehuisjes op Ameland.  Er zijn heel veel hotels op Ameland, en eigenlijk is in een hotel verblijven het makkelijkste. Gelijk uit bed naar het ontbijtbuffet en je hebt je handen vrij voor de rest van de dag. Zo houd je tijd over om lekker over het eiland te toeren en veel te bezichtigen. En dan aan het einde van de dag eten in het restaurant van het hotel; je hebt echt vakantie, je hoofd even lekker helemaal leeg maken.

Zeelucht

Een tijdje naar Ameland is nog gezond ook. Nergens is de lucht zo schoon dan op dit Waddeneiland; even een lang weekend of een week Ameland zal je goed doen. Het is aantrekkelijk om daar een fiets te huren en erop uit te trekken. Maar ook kun je er lange wandelingen maken in de gezonde zeelucht. Vanwege de vele natuur en de nodige informatie daarover is het een leerzame vakantie voor kinderen. Ameland heeft alle voordelen voor een mooie, goede en gezonde hotel vakantie.

Scroll naar top